Studiu de caz

Arqa - Dezvoltator Imobiliar

Strategie de Branding & Identitate de Brand

Un brand Relevant în dezvoltarea imobiliară prin Strategie și Identitate de Brand

Un brand Relevant în dezvoltarea imobiliară prin Strategie și Identitate de Brand

Arqa: Construiește Viitor în imobiliare pe o fundație de 30 de ani.

Arqa: Construiește Viitor în imobiliare pe o fundație de 30 de ani.

Arqa redefinește dezvoltarea imobiliară, având rădăcini într-o companie de construcții cu renume și trei decenii de experiență în România - Pedro Construct.

Pedro Construct, compania de construcții, își reconfigurează strategia de business prin intrarea ca jucător in piața de dezvoltări imobiliare.

Pentru a alinia cu succes noul brand de dezvoltator la strategia de business, adoptă metoda de branding DeepLink. Se asigură astfel o strategie de brand solidă, relevantă pentru publicul tință și o identitate de brand memorabilă care ridică standardul în piața romănească de dezvoltări imobiliare.

Explorarea Beneficiilor Centrale și a Impulsurilor Motivaționale

Explorarea Beneficiilor Centrale și a Impulsurilor Motivaționale

În primul workshop, am investigat beneficiile funcționale ale companiei de dezvoltare imobiliară, le-am evaluat și tematizat astfel încăt sa identificăm adevăratul nucleul al businessului.

În urma explorărilor, am identificat 3 teme principale care definesc business-ul: cei 30 de ani de experiență, puterea financiară a grupului și exigența în operațional.

Aceste teme esențiale au condus la 15 direcții de valoare suplimentari, precum tradiția, promptitudinea în livrare, schemele de buy-back, abordări de dezvoltare avansate, etc.

Insightul SCARF : Certitudinea

Insightul SCARF : Certitudinea

Prin integrarea listei de beneficii în modelul neuroștiințific SCARF, am identificat principalul impuls motivațional al publicului țintă.

Acest Insight ne-a oferit o direcție clară în construcția profilului psihologic de cumpărător: o tipologie de client care prioritizează Certitudinea, își dorește o lume predictibilă în care fiecare zi aduce stabilitate și confortul lipsei de surprize.

Pornind de la această informație valoroasă despre publicul tință, am mers mai departe către urmatorul pas: identificarea midsetului arhetipal de client.

 

Psihologia publicului țintă

O explorare în adâncul Subconștientului

O conexiune solidă între mentalitatea clienților și nucleul businessului de dezvoltator imobiliar

În cel de-al doilea workshop de strategie de brand am explorat împreună cu o echipă Arqa formată din reprezentați ai mai multor departamente (vânzări, marketing, operațional, management), 60 de potențiale seturi de nevoi arhetipale ale publicului țintă.

Folosind metoda DeepLink am aliniat nevoile arhetipale ce guvernează subconștientul clienților la beneficiile funcționale de brand.

În tema familiei, arhetipuri ca The Patriarch, The Caregiver și The Guardian au ieșit la suprafață ca aliniere perfectă cu unul dintre cei 3 vectori ai nucleului Arqa: expertiza dovedită in cei 30 de ani. Arhetipul  – The Engineer – este un alt exemplu de aliniere perfectă cu exigența în operațional dovedită de-a lungul anilor de compania Pedro Construct.

O serie de inca 6 arhetipuri ale publicului țină au validat legătura dintre nevoile subconștiente și nucleul brandului Arqa.

Soluția la Conflictul Intern al clientului (Pain Point)

Soluția la Conflictul Intern al clientului (Pain Point)

Prin integrarea celor 10 arhetipuri de client într-un narativ comun, am identificat un conflict intern ce modeleaza comportamentul de cumpărare și definește publicul țintă Arqa.

Ca protector al familiei, clientul Arqa simte o presiune constantă în incertitudinea viitorului celor dragi, pe care are misiunea de a-i proteja. Pentru a scăpa de această presiune ei simt nevoia de a fi mereu în control.

Poziționare de Brand și
Arhetip de Brand

Poziționare de Brand și Arhetip de Brand

După identificarea Conflictului Intern, am înțeles că brandul trebuie să se poziționeze ca o entitate care oferă un sentiment de control. Aveam motive solide de a proba acest lucru: 30 de ani de experiență, standarde înalte în operațiuni de construcție și forța financiară de a depăși orice provocare și de a-și îndeplini promisiunile față de clienți.

Astfel, am stabilit Teritoriul de Brand : Persistența – capacitatea de a depăși orice provocare pentru a menține promisiunea dată.

Arhetipul brandului a izvorât organic din descoperirile precedente: The Ruler, întruchipând Putere și Control, un garant al Certitudinii cu o aspirație profundă de a instaura armonie și structuri ce trec testul timpului.

O casă ce conferă Control.

Procesul de strategie a brandului s-a finalizat prin integrarea tuturor datelor într-un raport de strategie de brand coerent, care a servit și ca brief de creație pentru faza ulterioară de dezvoltare a brandului: Identitatea de Brand.

Strategia într-un cuvânt:
numele brandului

Strategia într-un cuvânt:
numele brandului

Am analizat o serie de concepte de naming, fiecare adânc ancorat în insght-urile strategice. După câteva iterații, am ales numele „Arqa” – un concept ce vorbește de la sine.

Este un nume succint, memorabil ce spune o poveste fără prea multe eforturi. Evocă un timp mitic caracterizat prin momente dificile dar și puterea de a învinge obstacole ce par de neimaginat.

Din punct de vedere tehnic, este o construcție usoară, formata din doar 2 silabe, melodioasă datorită celor doua vocale deschise și simetrică. Această simetrie evocă la nivel verbal armonia pe care arhetipul  – The Ruler – o impregnă în personalitatea de brand.

MOODBOARD
DE INDENTITATE
VIZUALĂ

Un concept solid de siglă și o identitate vizuală bine aliniată

Un concept solid de siglă și o identitate vizuală bine aliniată

A fost propusă o serie de concepte vizuale ce incorporează simbolistica arhetipului de brand – The Ruler –  și exprimă un sentiment de autoritate și încredere.

Conceptul ales de către echipa Arqa – Leul – este memorabil, desenat într-o manieră modernă și proiectează o imagine a Puterii și Armoniei. Prin echilibrarea elementelor vizuale cu spațiile negative, sigla conferă un ritm armonios în compoziția vizuală.

Imaginea este dublă, formată din 2 simboluri puternice: o arcă desenată dintr-o perspectivă vizuală dramatică și capul unui leu cu coama în formă de valuri.

Familia de fonturi setează comunicarea vizuală pe un trend modern iar schema cromatică servește ca suport pentru comunicarea aspectului roialității – o fațetă vizibilă a arhetipului de brand: The Ruler. Stilul și percepția generală a sistemului de identitate vizuală reflectă un brand corporativ puternic, fundamentat pe tendințele de design contemporane și axat pe viitor.

Acționând ca promisiune de brand, sloganul – Către Viitor – amplifică și validează Insight-urile descoperite în etapa de strategie de brand.

Am continuat cu elaborarea unei serii de materiale de brand, menținând consistență vizuală în întreaga gamă de papetărie corporativă. This visual coherence across all brand touchpoints is crucial for fostering trust with clients, as it reflects Arqa’s commitment to delivering a high-quality, cohesive experience at every interaction.

Identitatea vizuală asigură coerență la nivelul tuturor materialelor de brand printr-un limbaj vizual modern, clar și memorabil reflectând promisiunea companiei de a livra calitate în toate dezvoltările imobiliare.

Un manual de brand cuprinzător servește ca ghid pentru toate eforturile de marketing viitoare și asigură o traiectorie unitară consolidând brandul în topul dezvoltatorilor imobiliari din România.

În momentul de față elaborăm o nouă linie de materiale, totodată menținând o relație stabilă cu reprezentanții Arqa.

Împreună alcătuim o echipă solidă și eficientă, cu scopul clar: să propulseze brandul Arqa în elita brandurilor de dezvoltare imobiliară din România, asemeni unei arce mitice care a supraviețuit potopului, găsind adăpost la cota cea mai înaltă a unui munte.

Studii de caz

Află cum au beneficiat alte branduri de metoda DeepLink